12.09.2009. године

Завршена вежба MEDCEUR 2009

Данас је у касарни ''Књаз Михаило'' у Нишу свечаном церемонијом затворена вежба MEDCEUR 2009. Церемонији су присуствовали начелник Управе за здравство Министарства одбране бригадни генерал Вељко Тодоровић и командант 3.бригаде КоВ пуковник Чедомир Бранковић.

Кодиректори вежбе потпуковник Горан Десанчић и пуковник Тимоти Браун захвалили су се припадницима Војске Србије, граду Нишу, Медицинском факултету у Нишу и телевизији Коперникус на изузетној посвећености, професионализму, гостопримству, подршци и одличним условима за извођење вежбе.

У име санитетске службе Војске Србије учеснике вежбе поздравио је бригадни генерал Вељко Тодоровић. ''Показали смо да у случају природне или технолошке несреће сви делујемо као један тим, да смо сложни и ефикасни, да поштујемо исте принципе у организацији санитетске службе и да користимо исте поступке и процедуре у хуманој мисији лечења повређених и оболелих'', рекао је Тодоровић и пожелео представницима Црне Горе успешну реализацију наредне вежбе MEDCEUR 2010.