О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић присуствоваће приказу практичног дела међународне војномедицинске вежбе MEDCEUR 2009 у четвртак, 10. септембра на војном аеродрому у Нишу, са почетком у 10 часова. 

На вежби, која се одржава од 2. до 13. септембра у Нишу, учествује више од 600 учесника из 15 земаља.  Циљ је увежбавање медицинског особља оружаних снага земаља учесница да заједнички делују на збрињавању унесрећених у масовним катастрофама. Сценаријом је предвиђен облик кризе у области захваћеној земљотресом, поплавама, хемијским акцидентима, пожарима, уз велики број повређених и велику материјалну штету. Република Србија је први пут земља домаћин ове вежбе, која се у организацији Европске команде Оружаних снага САД већ неколико година одржава у земљама Централне и Источне Европе.

Приказу вежбе присуствоваће и отправник послова амбасаде САД у Београду Џенифер Браш, начелници генералштабова војски Црне Горе и Републике Хрватске, вице-адмирал Драган Самарџић и генерал збора Јосип Луцић, главни хирург Ваздухопловних снага САД у Европи генерал-мајор Роберт Деили, страни војни представници акредитовани у Републици Србији, представници Црвеног крста Србије,  Министарства унутрашњих послова и осталих ресорних министарстава Владе Републике Србије.

А к р е д и т а ц и ј е
За новинаре из Београда организован је превоз. Полазак је у 6 часова испред Централног дома Војске Србије (ул. Браће Југовића 19).
Особа за контакт у Управи за односе са јавношћу је Хелена Милошевић, тел: 061/3166-189.
Молимо вас да акредитације доставите до 9. септембра до 16 часова на факс: 011/3203-466.

За дописнике ваших редакција из Ниша и локалне медије акредитације доставити до 9. септембра до 16 часова на факс: 018/509-731 или e-mail: info.medceur@gmail.com.
Особе за контакт: Јелена Јевтовић, тел: 064/8874-202 и потпуковник Предраг Влаисављевић, тел: 064/8329-010.

Потребно је да новинарске екипе буду на аеродрому у Нишу најкасније до 09,15 часова.